• Op deze pagina lees je onze belangrijkste nieuwsartikelen.

Laatste nieuws

Transport People Job Event bij Tekno

Op zaterdagmiddag 3 maart a.s. organiseren wij een Job Event in het vernieuwde Tekno museum in De Lier.

Lees verder

Helft transportbedrijven kampt met personeelstekort

De Nederlandse transport- en logistieke sector heeft de vaart erin en groeit in 2018 met gemiddeld 3,5 procent. Naar verwachting neemt de omzet daarbij met 5 procent toe. Doordat de kosten sneller stijgen dan de tarieven zullen bedrijven desondanks efficiënter en productiever moeten worden om hier ten volle van te kunnen profiteren.

Lees verder

Transportsector groeit ook in 2e kwartaal

De omzet van de transportsector is in het tweede kwartaal van dit jaar met 4,7 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Die groei was er bovendien in alle branches in de transport en logistiek becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees verder

‘Schokkend aantal’ bedrijven zonder RI&E

De controle op riskante situaties op de werkvloer staat onder druk. Mark Kuipers, hoogste baas van de Inspectie SZW, vindt het “schokkend” dat veel bedrijven niet beschikken over de wettelijk verplichte RI&E. Hij benadrukt de eigen verantwoordelijkheid die bedrijven hebben voor veilig en gezond werken.

Lees verder

ABN Amro: Omzetgroei in alle transportbranches

In het eerste kwartaal van 2017 hebben alle transportbranches omzetgroei laten zien. De wereldeconomie, eurozone en de Nederlandse economie blijven groeien. De wereldhandel blijft naar verwachting groeien in 2017 en 2018. Dit is allemaal positief voor de transportsector.

Lees verder

TLN: let op illegale immigranten in het voertuig

TLN constateert dat inklimmers steeds meer landinwaarts aan boord van een vrachtauto proberen te komen. Daarnaast laten recente cijfers zien dat inklimmers hun werkterrein verschuiven naar andere Europese havens, waaronder IJmuiden.

Lees verder

Nieuwe chauffeursopleiding in Naaldwijk

Er komt een nieuwe chauffeursopleiding in Westland om het tekort aan vrachtwagenchauffeurs terug te dringen. Het Sectorinstituut en Scheepvaart en Transport College (STC) begint een BBLchauffeursopleiding in Naaldwijk.

Lees verder

Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs winnen marktaandeel

Vrachtwagens uit Midden- en Oost-Europa nemen een steeds groter deel van het goederenvervoer vanuit Nederland naar het buitenland voor hun rekening.

Lees verder

Brussel wil zelfde loon voor trucker die in ander EU-land werkt

Vrachtwagenchauffeurs die minstens drie dagen per maand in een EU-land werken waar het salaris hoger is dan in hun thuisland, zouden recht moeten hebben op datzelfde hogere loon.

Lees verder

Duitsland – verbod weekendrust in cabine

Afgelopen 12 april hebben wij aangegeven dat Duitsland de weekendrust (45 uur) in de cabine ook gaat verbieden. In Frankrijk en België is dit al het geval. Deze nieuwe wet is 24 mei officieel gepubliceerd en is ingegaan op 25 mei.

Lees verder

Pagina nummers