• Geen zorgen meer over mijn werkuren. Gegarandeerd altijd genoeg werk.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven bij Transport People?

Er zijn vier manieren waarop je je kunt inschrijven bij Transport People. Wil je gericht solliciteren op een vacature, reageer dan door het sollicitatieformulier in te vullen. Een andere mogelijkheid is je in te schrijven via het inschrijfformulier, daarbij kan je ook via een facebook chatbericht solliciteren, of langs te komen op kantoor.

Wanneer krijg ik reactie van Transport People na mijn inschrijving?

Als wij jouw inschrijving hebben ontvangen, sturen wij je hier een ontvangstbevestiging van. We nemen je sollicitatie dan zorgvuldig in behandeling. Zodra wij een passende functie hebben gevonden, nemen wij contact met je op voor een kennismakingsgesprek. 

Waar moet ik mij ziek melden?

Voor een goed verloop van het verzuimproces en betaling van een eventuele uitkering, dien je je voor aanvang van je werkzaamheden ziek te melden bij de leidinggevende van het bedrijf waar je via Transport People werkt. Ook meld je je vóór 10.00 uur telefonisch ziek bij Transport People. Klik hier voor meer informatie over de ziekte en verzuimprocedure. 

Krijg ik loon doorbetaald als ik ziek ben?

In geval van ziekte is het belangrijk dat je de verzuimprocedure opvolgt. Alleen dan kunnen wij de betaling van een eventuele ziekte-uitkering correct in gang zetten. De hoogte van deze uitkering is afhankelijk van de fase waarin je een overeenkomst bent aangegaan. Klik hier voor meer informatie over de ziekte en verzuimprocedure.

Wanneer bouw ik pensioen op?

De pensioenregeling start wanneer je 21 jaar of ouder bent en je 26 weken voor Transport People gewerkt hebt. Klik hier voor meer informatie over de pensioenregeling.

Hoe werkt het fasensysteem?

De NBBU-CAO kent een fasensysteem dat bestaat uit vier verschillende fasen. Dit systeem is leidend voor de uitzendovereenkomst die wij met je afsluiten. Elke fase geeft aan welke rechten je hebt als uitzendkracht. Hoe langer je voor ons werkt, hoe meer rechten je opbouwt. Klik hier voor meer informatie over het fasensysteem.

Ik heb een tijd niet meer gewerkt, loopt de telling binnen het fasensysteem gewoon door?

Ga je na een onderbreking van 26 weken of langer weer werken via het uitzendbureau? Dan begint de telling opnieuw vanaf het begin van fase 1. Zit je in fase 3 en heb je drie maanden of langer niet gewerkt, dan val je terug naar het begin van fase 3. Klik hier voor meer informatie over het fasensysteem.

Welke CAO is op mij van toepassing en waar vind ik die?

Als je voor Transport People werkzaam bent, is de NBBU-cao voor uitzendkrachten voor jou van toepassing. Deze cao kun je hiervinden.

Kan ik als uitzendkracht een opleiding volgen?

Transport People beschikt over een budget voor opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Wil je een opleiding volgen of jezelf door middel van een cursus of training verder ontwikkelenlaat dit dan aan ons wetenWij zullen je informeren over de mogelijkheden.

Ik heb een ‘Arbo-document’ ontvangen, moet ik mij hieraan houden?

Ja, je dient je te allen tijde aan de richtlijnen van het Arbo-document te houden. Het document is speciaal gericht op de werksituatie bij jouw opdrachtgeverVeiligheid op de werkvloer vinden wij erg belangrijk.

Bij wie kan ik terecht met vragen en/of opmerkingen over Arbo-zaken en/of veiligheid op de werkvloer?

Voor vragen kun je altijd bij jouw leidinggevende op de werkvloer terecht. Bij Transport People kun je terecht bij jouw contactpersoon, wij blijven graag op de hoogte van jouw ervaringen met betrekking tot Arbo-zaken en veiligheid op de werkplek. 

Wat moet ik doen als het werk ophoudt bij mijn opdrachtgever?

Als het werk ophoudt bij je opdrachtgever dan kun je dit melden bij je contactpersoon van Transport People. Hij/zij zal dan alles doen om nieuw werk voor je te vinden. Mochten wij geen nieuw werk kunnen vinden en wil je een WW-uitkering aanvragen, dan kun je bij de administratie een ‘ontslagbriefje’ aanvragen. Hiermee kun je vervolgens bij het UWV een WW-uitkering aanvragen. 

 

Wat moet ik doen als ik mijn reserveringen wil laten uitbetalen, bijvoorbeeld tijdens mijn vakantie?

Als je met vakantie gaat kun je dit melden bij jouw contactpersoon van Transport People. Verder kun je met vragen en verzoeken omtrent reserveringen altijd terecht bij onze administratie.

Wanneer krijg ik mijn reserveringen uitbetaald als ik uit dienst ben?

Je ontvangt het bedrag van jouw reserveringen zes weken nadat je bij ons bent gestopt met werken. Wil je eerder uitbetaald worden? Dan kun je hiervoor een verzoek indienen bij onze administratie.

Op deze pagina beantwoorden wij de meest gestelde vragen van chauffeurs. Heb jij ook een vraag? Bekijk eerst deze pagina en wellicht vind je direct het antwoord op jouw vraag. 

Staat het antwoord hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.