• Op deze pagina lees je onze belangrijkste nieuwsartikelen.

Laatste nieuws

Koen: Wij gaan de uitdaging aan!

Als je de transportsector ook maar een klein beetje volgt of je bent zelf je werkzaam binnen deze sector, dan zal je ongetwijfeld meegekregen hebben dat er nog steeds een GROOT tekort aan chauffeurs is.

Lees verder

Transportsector groeit ook in 2e kwartaal

De omzet van de transportsector is in het tweede kwartaal van dit jaar met 4,7 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Die groei was er bovendien in alle branches in de transport en logistiek becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees verder

‘Schokkend aantal’ bedrijven zonder RI&E

De controle op riskante situaties op de werkvloer staat onder druk. Mark Kuipers, hoogste baas van de Inspectie SZW, vindt het “schokkend” dat veel bedrijven niet beschikken over de wettelijk verplichte RI&E. Hij benadrukt de eigen verantwoordelijkheid die bedrijven hebben voor veilig en gezond werken.

Lees verder

ABN Amro: Omzetgroei in alle transportbranches

In het eerste kwartaal van 2017 hebben alle transportbranches omzetgroei laten zien. De wereldeconomie, eurozone en de Nederlandse economie blijven groeien. De wereldhandel blijft naar verwachting groeien in 2017 en 2018. Dit is allemaal positief voor de transportsector.

Lees verder

TLN: let op illegale immigranten in het voertuig

TLN constateert dat inklimmers steeds meer landinwaarts aan boord van een vrachtauto proberen te komen. Daarnaast laten recente cijfers zien dat inklimmers hun werkterrein verschuiven naar andere Europese havens, waaronder IJmuiden.

Lees verder

Erick: Aardig zijn kost niets

Afgelopen week moest ik ineens weer denken aan een slogan die ik enige jaren geleden las op Twitter. Bas Hoogland, voormalig Commercieel Directeur van Landal GreenParks en Mr. Klantvriendelijkheid 2014, gebruikte deze regelmatig als #aardigzijnkostniets. Dit triggerde mij destijds al.

Lees verder

Mandy: Social media... Broodnodig of overkill?

Ken je dat? Je opent Facebook, Instagram of Twitter en je wordt direct overspoeld met zogenaamd “leuke” berichten. De meeste van deze berichten geven een soort valse werkelijkheid van het echte leven weer. Want wie zijn huisdier zit er nou altijd zo perfect bij voor een foto? En heeft iedereen altijd zulk mooi licht voor elke foto die ze plaatsen? Sta jij ook altijd zo perfect op een selfie? Nee natuurlijk niet! Het echte leven is niet te vergelijken met het leven op Social Media.

Lees verder

Nieuwe chauffeursopleiding in Naaldwijk

Er komt een nieuwe chauffeursopleiding in Westland om het tekort aan vrachtwagenchauffeurs terug te dringen. Het Sectorinstituut en Scheepvaart en Transport College (STC) begint een BBLchauffeursopleiding in Naaldwijk.

Lees verder

Angelo: Mijn drive om te winnen

Nu 3 maanden na mijn eerste blog kan ik terugkijken op een leerzaam traject. Zo heb ik mijn ARTRA cursus succesvol afgerond en kan ik met trots zeggen dat ik mijn HBO diploma Human Resource Management in de pocket heb. Wat geeft dat een goed gevoel! Nu gaat het echte leven beginnen, zoals ze dat noemen.

Lees verder

Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs winnen marktaandeel

Vrachtwagens uit Midden- en Oost-Europa nemen een steeds groter deel van het goederenvervoer vanuit Nederland naar het buitenland voor hun rekening.

Lees verder

Pagina nummers