• Met Transport People kan ik eenvoudig en snel mijn transport op het gewenste niveau krijgen.

Werving en selectie van vrachtwagenchauffeurs

De procedure voor het werven en selecteren van geschikte kandidaten, die binnen uw bedrijf de functie van vrachtwagenchauffeur kunnen bekleden, is een arbeidsintensieve taak. Deze procedure kunt u zelf uitvoeren, maar u kunt deze ook uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf zoals Transport People. Werving en selectie is voor ons immers dagelijkse kost. Ook wanneer u deze vrachtwagenchauffeur zelf direct in dienst wilt nemen en niet via ons inhuurt, is dat voor ons geen enkel probleem. Wij vinden voor u het talent waarnaar u op zoekt bent!

Hoe wordt de werving en selectie uitgevoerd?

Voor de werving en selectie van geschikte vrachtwagenchauffeurs worden een aantal stappen doorlopen. Aangezien wij vaak te maken hebben met maatwerk, zullen deze stappen niet voor elke onderneming gelijk zijn. De volgende stappen zijn dan ook meer bedoeld als indicatie:

  1. De gewenste situatie wordt samen met u in kaart gebracht. Aan welke eisen moet de vrachtwagenchauffeur voldoen om niet alleen aan uw transportbehoefte te kunnen voldoen, maar ook om te passen binnen uw bedrijfscultuur?
  2. De vacature wordt opgesteld, waarbij duidelijk wordt aangegeven over welke karaktereigenschappen en kwalificaties de gewenste chauffeur moet beschikken.
  3. De vacature wordt via verschillende media en binnen het eigen netwerk verspreid. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld onze eigen website, social media, kranten en (vak)bladen.
  4. Als uitzendbureau voor transport en logistiek hebben wij reeds een omvangrijke kandidatenbestand opgebouwd. Ook binnen dit bestand gaan wij actief op zoek naar vrachtwagenchauffeurs die aan het geschetste profiel voldoen om door ons te worden benaderd.
  5. De sollicitaties worden verzameld waarna de eerste selectie plaatsvindt. Alleen de beste kandidaten worden na deze selectieronde aan u gepresenteerd.
  6. De sollicitatiegesprekken worden vervolgens samen met u gevoerd, waarna de uitgenodigde vrachtwagenchauffeurs definitief worden beoordeeld.
  7. Dit proces wordt herhaald totdat de beoogde kandidaat is gevonden.

Kortom, van A tot Z realiseert Transport People een zorgeloze werving en selectie. Wij de expertise, u de beste vrachtwagenchauffeur!

Uw werving en selectie uitbesteden?

Wilt u uw werving en selectie uitbesteden aan een erkend (gecertificeerd) bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts helpen u graag bij het vinden van de geschikte vrachtwagenchauffeur!