Angelo: De werving & selectie geeft mij veel energie!

Stageperiode
Vorig jaar in februari startte ik mijn stageperiode bij Business People en deed ik mijn ervaring op in de richting van bedrijfsadvies. Digna begeleidde mij in dit gehele traject en leerde mij de fijne kneepjes van het HR-vak. Natuurlijk was zij niet de enige die mij ondersteunde, alle collega’s stonden voor mij klaar.

In april kregen wij te horen dat er een nieuw uitzendbureau in de transport en logistiek werd opgezet, namelijk Transport People. Zelf had ik eerder al in de logistieke sector gewerkt en stages gelopen bij diverse transportbedrijven gedurende mijn schoolcarrière. Ik heb het daar altijd goed naar mijn zin gehad en vond de transportwereld maar al te interessant. In de laatste maanden van mijn stageperiode zag ik steeds meer berichten over Transport People voorbij komen en dit wekte mijn interesse.

In de laatste maand van mijn stageperiode kon ik bij Transport People één dag aan de slag voor administratieve werkzaamheden. Hierdoor leerde ik het uitzendbureau steeds beter kennen. Toen ik mijn stageperiode had afgerond, kreeg ik de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij Transport People. Die kans heb ik met beide handen aangepakt. De hoeveelheid werkzaamheden namen met de dag toe en dit opende voor mij deuren om hier vier dagen te werken.

Werving & selectie
Terugkijkend op de twee maanden die ik hier nu werk, heb ik al ontzettend veel geleerd. In deze periode heb ik ook gezien dat er nog veel meer te leren is en hier kijk ik naar uit. Om mijn kennis van de uitzendbranche te verbreden, volg ik nu de Basisopleiding Intercedent bij Artra. De opgedane kennis gebruik ik om onze werving en selectie activiteiten continue te blijven verbeteren.

Het jaar waarin ik aan mijn HBO opleiding begon, kreeg ik de vraag waar ik mijzelf over vijf jaar zie. Mijn antwoord daarop was: ‘Ik zou het leuk vinden om dan een eigen uitzendbureau te hebben of de werving en selectie voor een uitzendbureau te verzorgen.’ Het eerste is helaas niet gelukt haha, maar het uitvoeren van de werving en selectie wel en dit doe ik met heel veel plezier! Het inplannen van de gesprekken, het voeren van de gesprekken (iedereen heeft een ander verhaal) en daarna schakelen met mijn collega’s Koen en Mandy die de kandidaten vervolgens voorstellen bij onze opdrachtgevers. Zij helpen mij daarnaast ook om mezelf, en alle werkzaamheden die ik doe, continue te verbeteren zodat we uiteindelijk nog meer resultaten behalen.

We proberen daarnaast het proces te optimaliseren, nieuwe manieren te ontdekken om kandidaten te vinden en het plaatsen te verbeteren. De wensen en behoeften van de klant, maar ook van de kandidaat, zijn voor ons het allerbelangrijkst. Zo houden we een stabiele driehoeksverhouding in stand en proberen we alle belangen te behartigen. 

Geschreven door:
Angelo Groen
Intercedent

Deel via: