Payrolling in transport en logistiek

Bij Transport People bieden wij voor werkgevers in transport en logistiek ook de mogelijkheid voor een zorgeloze payrollconstructie. Sinds de invoering van de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) op 1 januari 2020, is er nu een duidelijker onderscheid gemaakt tussen uitzenden en payrolling en hebben payrollmedewerkers en flexwerkers aanvullend ook meer zekerheden gekregen.

Omdat wij elke werkgever in de transport- en logistieksector de keuzevrijheid willen bieden om een voor hen ideale werkgever/werknemer situatie te realiseren, leveren wij beide diensten. Daarmee kan je bijvoorbeeld kiezen voor flexibiliteit door het inhuren van een vrachtwagenchauffeur om piekmomenten mee op te vangen of voor ontzorging van de administratieve lasten en financiële risico’s door de payroll uit te besteden. Hierdoor heb je geen of minder ‘vaste medewerkers’ zelf in dienst. Ook een combinatie van beide opties behoort tot de mogelijkheden!

 

Waarom kiezen voor payrolling?

De WAB heeft voor wat opschudding gezorgd in de branche. Vooral payrollbedrijven hebben het hierdoor zwaar gekregen. Zij focusten zich alleen op die (populaire) payrollconstructies, terwijl met de intreding van de WAB het ‘ouderwets’ inhuren via een uitzendbureau weer aan populariteit heeft gewonnen en ook payrollers in vaste dienst zijn gegaan bij de bedrijven waar ze waren gevestigd.

De verhoudingen tussen ‘inhuren’, ‘payrolling’ en ‘in vaste dienst’ zijn hierdoor wat veranderd, maar dat neemt niet weg dat payrolling nog steeds een aantrekkelijke optie is. Dit is alleen geheel afhankelijk van de situatie. Dus waarom zou je in de transport en logistiek kiezen voor payrolling?

Redenen waarom payrolling ook nu nog aantrekkelijk kan zijn:

  • D.m.v. een payrollconstructie, draag je het juridisch werkgeverschap over aan een payrollbedrijf of uitzendbureau. Wanneer je kiest voor Transport People, zijn wij dus officieel de werkgever. Wij dragen dan volledig het financiële risico bij (langdurig) ziekteverzuim en eventuele arbeidsongeschiktheid. Je betaalt alleen voor de tijd dat de ‘werknemer’ daadwerkelijk werkt, waardoor je nooit voor ongewenste verrassingen komt te staan.

  • Doordat het juridisch werkgeverschap met payrolling wordt overgedragen, scheelt dit ook aanzienlijk in de administratieve lasten. De enige administratieve last is een eenvoudige totaalfactuur als inkoopfactuur verwerken. Je hoeft voor deze werknemers geen loonadministratie of ziekteverzuimadministratie meer bij te houden. Ook bij wijzigingen in de wet- en regelgeving heb je hier verder dus geen omkijken naar. Alles wordt volledig geregeld.

  • In tegenstelling tot ‘uitzenden’, mag een payrollmedewerker maar voor één opdrachtgever werken. Met een payrollconstructie heb je dus volledige exclusiviteit van de werknemer. Hij/zij weet dus precies hoe het er binnen jouw bedrijf aan toegaat en zal deze opgedane kennis ook alleen in jouw bedrijf toepassen.

Specialist in Transport en Logistiek

Bij Transport People hebben wij er bewust voor gekozen om ons te specialiseren in de transport- en logistieksector. Dit geldt dus ook voor payrolling. Elke branche heeft zijn eigen cao en die is continu in beweging. Door ons te focussen op één branche, is onze kennis altijd up-to-date, zijn wij in staat om van A tot Z op de hoogte te blijven van alles wat er zich in de branche afspeelt en kunnen wij hier ook direct naar handelen. Hierdoor zijn wij met payrolling niet alleen ‘maximale ontzorgers’, maar zijn wij voor onze opdrachtgevers ook de ideale sparringpartner en ‘kennisbank’. Alle ingrediënten dus voor een aantrekkelijke langtermijnsamenwerking!

Maximale ontzorging met payrolling!

Ben jij actief in transport- en logistieksector en wil je meer weten over hoe wij jou met payrolling maximaal kunnen ontzorgen of wil je hiervoor een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op of laat je terugbellen door één van onze specialisten!

contact opnemen