Angelo rijdt mee met… chauffeur Ronald!

Mijn reeks ‘Angelo rijdt mee met…’ ben ik begonnen bij chauffeur Ronald in de vrachtwagen. Wat een ervaring! ‘s Ochtends begonnen we de dag rond de klok van half tien. Lekker? Dat zou je denken, maar het houdt in dat je ook na het avondeten pas klaar bent. Overal is aan te wennen, denk ik dan maar. Even een bakkie koffie aan de zaak en door naar de vrachtwagen om daar alles klaar te maken voor vertrek.

Wil jij net als Ronald chauffeur worden bij Transport People?
Schrijf je dan vandaag nog in!

Bij de eerste klant was het gelijk raak qua chauffeurs-uitdagingen. De krappe tuinderslaantjes, waar ik in mijn vacatures over schrijf, maakte ik nu met eigen ogen mee. En ja, dit zijn echt krappe tuinderslaantjes. Bizar hoe Ronald met zijn trailer moest manoeuvreren. Zelfs het keren op de laan paste allemaal maar precies, je zou bijna zeggen dat dit uitgemeten is.

De eerste rit was fust laden en dat moest met de heftruck in de vrachtwagen gehesen en met de pompwagen netjes in de wagen gezet worden. Daarna gingen we verpakkingsmaterialen laden in De Lier en zat het rondje Westland er voor deze dag op. De rit ging verder naar Venlo, eventjes 2,5 uur tuffen. Daar werden de verpakkingsmaterialen gelost en gingen wij door naar Someren om bij Tommies terug te laden, om dit daarna rond een uur of 20.30 uur in Maasdijk te lossen. De hoogste tijd om leeg terug te gaan naar de standplaats in de Lier, waar Ronald even wat administratie deed om tot slot om 21.00 uur uit te klokken.

Deze rit rijdt Ronald gemiddeld drie keer in de week, de andere twee dagen is het rondje door Westland iets uitgebreider. Als de chauffeurs bij T. Vreugdenhil Transport op zaterdag zouden willen werken, dan is dat mogelijk! 

Het meest bizarre dat ik geleerd heb, is dat ik zelfs soms risico’s nam in de buurt van vrachtwagens. Bijvoorbeeld door net nog even snel een vrachtwagen in te halen en ervoor in te voegen, maar dat zal ik nu nooit meer doen. De chauffeurs zien je echt niet. Pas als je zelf in de vrachtwagen zit, ga je beseffen hoeveel gevaarlijke taferelen mensen uithalen in het verkeer. Dit was voor mij een onwijs gave ervaring en ik ga dit ook zeker bij andere klanten doen, wordt vervolgd!

Ook is bij mij het behalen van het rijbewijs meer gaan kriebelen. Dit startte bij intercedent van het jaar, waar ik op de bakwagen van fly-over mocht en nu wordt dat alleen maar meer versterkt door de dag met Ronald op de trailer. To be continued…

Geschreven door:
Angelo Groen
Intercedent

Deel via: