Een terugblik op ons 1e Transport People jaar

Vliegende start
Op 1 april dit jaar werd Transport People officieel geopend en we herinneren deze opening nog als de dag van gister. Met de opvallende Peterbilt reden we door het Westland om het nieuwe uitzendbureau bij verschillende transportbedrijven te introduceren. Deze vliegende start was een succesvol begin van onze nieuwe uitdaging!

Maandag 4 april startte onze 1e werkdag waarbij de focus in eerste instantie lag op het vinden van goede chauffeurs. Dag in dag uit hielden we ons bezig met het doorspitten van het bestaande netwerk, het afspeuren van vacaturebanken, het vertegenwoordigen van Transport People op banenmarkten en het bezoeken van beurzen, met als doel beschikbare chauffeurs aan onze database toe te voegen.

Acties
Zo waren wij aanwezig op de beurzen Transport Compleet in Gorinchem en Transport & Logistics in Ahoy Rotterdam. Daarnaast staan wij op het Mega Trucks Festival in de Brabanthallen in Den Bosch; het walhalla voor menig vrachtwagenchauffeur!

Certificering
Tussen al het werven door hebben we de VRO controle succesvol doorlopen en zijn we inmiddels zowel NEN 4400-1 als NBBU gecertificeerd. Daarnaast kunnen we mededelen dat onze medewerkers de ARTRA opleiding hebben gevolgd en allen geslaagd zijn voor de Basisopleiding Intercedent.

Het opleiden van chauffeurs
In de afgelopen maanden zijn wij op zoek geweest naar een geschikte opleidingspartner. We willen onze uitzendkrachten de mogelijkheid bieden een opleiding te volgen en hier zijn speciale afspraken voor gemaakt met rijschool Fly-Over. Wij bieden chauffeurs met een C rijbewijs de mogelijkheid om het ‘E achter C’ rijbewijs te behalen terwijl zij al aan het werk zijn. Middels een scholingsovereenkomst gaan wij hier een deel van vergoeden. Dit geldt tevens voor het behalen van cursussen als ADR en VCA.

De perfecte match
In de beginperiode waren wij voornamelijk zelf op zoek naar de juiste kandidaten, maar we merken dat steeds meer chauffeurs en andere werkzoekenden ons nu makkelijker weten te vinden en zich inschrijven. Dagelijks zijn we bezig met het realiseren van de perfecte match, zowel voor werkgevers als voor werknemers. Inmiddels hebben we ruim 35 matches gerealiseerd, waar we uiteraard ontzettend trots op zijn! 

Op dit moment ligt de focus op het nieuwe seizoen dat begin 2017 van start gaat. Het aantal vacatures loopt steeds verder op en wij doen ons uiterste best om aan deze vraag te voldoen.

Wij kijken terug op een ontzettend mooi en succesvol eerste Transport People jaar. Op naar 2017 waarin we nóg meer klanten en uitzendkrachten blij gaan maken! 

Deel via: