Koen: Ken je doelgroep; heerlijk die truckersbal!

Allereerst voor iedereen die dit leest de beste wensen voor het nieuwe jaar! (gelukkig mag het nog net)

Nieuwe uitdaging
Het afgelopen jaar is er voor mij ontzettend veel veranderd. Zo ben ik verhuisd van mijn ouderlijk huis in Kwintsheul naar De Lier, waar ik alweer bijna een jaar met mijn vriendin samenwoon.

Kort nadat ons huisje was behangen en de plinten tegen de muren waren gekit, ben ik van baan gewisseld. Zo heb ik per 1 april de overstap gemaakt van zusterbedrijf Greenport People naar Transport People. Ik ben volledig blanco in deze nieuwe uitdaging gestapt en met frisse moed het avontuur aangegaan.

Van de tuinbouwsector naar de transportsector, dit brengt toch een compleet andere dynamiek met zich mee. Wat ik leuk vind aan de transportsector is de directheid, de informele werksfeer en het ’’ons kent ons’’ gevoel van de transporteurs en chauffeurs.

Ken je doelgroep!
De locatie van ons kantoor in Maasdijk is echt ideaal! We zijn gevestigd midden in het centrum van de transportbranche, aan de Transportweg, waardoor we zelfs te voet een aantal klanten kunnen bezoeken. Daarnaast ben ik vaste klant geworden bij de Westgaag, waar ze mij inmiddels al bij mijn voornaam kennen. Om goed te weten wie je doelgroep is, moet je uiteraard ook weten hoe de enige echte truckersbal smaakt. Ik begrijp nu waarom dit een favoriet van menig chauffeur is!

Energie
Om een nieuw bedrijf vanaf nul te helpen opbouwen, is een hele mooie en leerzame ervaring waar ik mijn leven lang profijt van zal hebben. Iets nieuws beginnen geeft veel energie en daarom zijn wij met het team continu op zoek naar nieuwe ideeën om Transport People verder te ontwikkelen. Zo is onze grootste uitdaging momenteel het werven van chauffeurs. Via verschillende kanalen proberen wij aan chauffeurs te komen om deze vervolgens bij onze klanten aan het werk te helpen.

Opleiden van chauffeurs
Zoals inmiddels bekend binnen de sector begint het tekort aan chauffeurs serieuze vormen aan te nemen, waardoor er vanuit de staat ook behoorlijk gesubsidieerd wordt om kandidaten op te leiden tot vrachtwagenchauffeur. Ook wij proberen hier met Transport People ons steentje aan bij te dragen, door in samenwerking met een opleider werknemers van een C-rijbewijs, E achter C-rijbewijs of van Code 95 te voorzien.

Toekomst
Na bijna een jaar in deze sector werkzaam te zijn, kan ik mijn werk moeilijk meer los laten. Wanneer ik bijvoorbeeld in de auto zit voor een weekendje weg, ben ik 1,5 uur lang bezig met het spotten van vrachtwagens van klanten of eventuele bedrijven waar ik chauffeurs zou kunnen aanbieden. Transport is overal!

Wat ik het leukst vind om te zien is het enthousiasme van het team! We zitten nooit stil, verzinnen constant nieuwe ideeën en niemand is te beroerd om hard te werken. Hierdoor ben ik ervan overtuigd dat Transport People een mooie toekomst tegemoet gaat!

Geschreven door:
Vestigingsmanager Koen van Zeijl

Deel via: