Koen: Aanhoudende schaarste vrachtwagenchauffeurs

De core business van Transport People is het uitzenden van chauffeurs. Voor veel transportbedrijven, maar uiteraard ook voor de uitzendbureaus, is het momenteel erg lastig om aan goede chauffeurs te komen. Binnen de transportsector zijn er al meerdere organisaties en bedrijven hard aan de slag om dit tegen te gaan.

Zo is STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek) momenteel bezig om 2000 kandidaten op te leiden tot chauffeur.  Zo wordt het lesgeld voor 90% vergoed en geeft men een baangarantie af waardoor de kandidaat na de opleiding direct aan de slag kan. In het werkveld hoor ik steeds meer bedrijven die van dit zogenaamde “zij-instromerstraject” gebruik maken. Daarbij zie je ook dat enkele rij-opleiders de samenwerking opzoeken met de transportbedrijven en uitzendbureaus, om de kandidaten na de opleiding zo snel mogelijk van een baan te voorzien.

In het afgelopen jaar hebben wij met Transport People uiteraard ook moeten dealen met een grote vraag naar chauffeurs en een relatief klein aanbod.  We moeten creatief zijn in onze wervingsacties om alsnog chauffeurs binnen te halen en aan te kunnen bieden bij onze klanten. Wij zijn aan de slag gegaan om de doelgroep zo goed mogelijk te bereiken en is dit binnen Transport People inmiddels een continu proces.

Zo hebben wij een Job Event georganiseerd bij Tekno in De Lier en staat er een nieuw event op de planning bij de Westgaag in Maasdijk. Het Job Event in de Westgaag zal plaatsvinden op zaterdag 24 juni 2017 tussen 11:00 uur en 14:00 uur. Dus mocht je op zoek zijn naar een mooie baan binnen de transportsector, kom zeker langs! J Op deze dag geven wij werkzoekende de kans om zich in te schrijven bij ons uitzendbureau op een mooie locatie. De inschrijfdag in De Lier was zeer geslaagd. Wij hebben weer een aantal klanten blij kunnen maken met een chauffeur en uiteraard de chauffeurs met een mooie bijpassende job. Dergelijke evenementen zijn leuk om te verzinnen en uit te voeren, zeker als het goed uitpakt en je er daadwerkelijk weer een aantal chauffeurs door hebt kunnen werven.

Buiten het organiseren van inschrijfdagen zijn we ook zeer actief op onze eigen website, Facebook, LinkedIn, Twitter en vacaturebanken. Door veel naar buiten te treden op verschillende vlakken en kanalen creëer je een groot bereik en zo kun je veel chauffeurs of overig personeel met affiniteit in de transportsector binden.

Doordat de vraag naar chauffeurs op het moment zo hoog is, ligt bij ons momenteel de focus op de kandidatenkant. Zo proberen wij het voor onze medewerkers aantrekkelijk te maken om via Transport People aan de slag te gaan. Dit doen we onder andere door het weggeven van een bonus van € 250,- netto als iemand 1000 uur via ons heeft gewerkt en wij voorzien onze chauffeurs van een koffiemok, aanstekers en heeft iedereen tijdens ons 1 jarig bestaan een bon van de Westgaag gekregen. Echter blijft het vinden van de perfecte baan voor onze kandidaten uiteraard het belangrijkste! Het hebben van een baan waarbij je het naar je zin hebt en goed op je plek zit, blijft uiteraard toch altijd belangrijker dan een koffiemok en een aansteker J

Daarbij zijn wij met Transport People een uitzendbureau waar onze chauffeurs geen nummers zijn! Vanaf minuut 1 dat wij zijn gestart met dit uitzendbureau, was dit al één van onze speerpunten. Wij kennen al onze chauffeurs bij naam, zijn altijd voor hen bereikbaar en we staan klaar voor allerlei soorten vragen. Het persoonlijk contact dat wij hebben met onze medewerkers is denk ik uniek binnen de sector en dit willen wij ook zeker niet verliezen in de toekomst!

Dus lees je dit, vind je persoonlijk contact belangrijk, ben je werkzoekend én wil je werken bij één van onze mooie opdrachtgevers? Schrijf je dan snel in en wij zoeken de baan die bij jou past! Tot snel.

Geschreven door:
Koen van Zeijl
Vestigingsmanager

Deel via: