Koen: Wij gaan de uitdaging aan!

Als je de transportsector ook maar een klein beetje volgt of je bent zelf je werkzaam binnen deze sector, dan zal je ongetwijfeld meegekregen hebben dat er nog steeds een GROOT tekort aan chauffeurs is. Ik zeg wel is gekscherend tegen relaties als er morgen 20 (ervaren) chauffeurs met CE rijbewijs binnen komen lopen op kantoor, ik ze dezelfde dag allemaal kan onderverdelen bij mijn klanten. Helaas is dit momenteel een fantasie!

De Nederlandse transportbedrijven hebben het drukker dan ooit tevoren. Volgens de TLN is het de laatste 6 jaar niet zo druk geweest als deze periode. Alle transport moet natuurlijk wel weggereden worden en dat is het probleem, een tekort aan chauffeurs! Bijna 40% van de transportondernemingen meldden voor het tweede kwartaal een tekort aan chauffeurs. Echter zie ik dit niet als probleem, maar juist als een uitdaging.

We gaan uiteraard niet bij de pakken neerzitten en benaderen deze uitdaging vanuit een ander perspectief! Mensen opleiden is momenteel waar Transport People steeds actiever in wordt. Het laatste jaar hebben wij al 7 medewerkers aan een C/CE rijbewijs en Code 95 geholpen. Vervolgens konden deze medewerkers aan het werk bij een viertal Westlandse transporteurs en één landelijke speler.  Op deze manier dragen wij ons steentje bij om het tekort op de arbeidsmarkt te minderen.

Het leuke aan de medewerkers die via ons het vrachtwagenrijbewijs hebben gehaald, is dat zij zich nog meer gebonden voelen met Transport People. Dat vind ik mooi! De mannen die vaak bij ons op het bedrijventerrein Coldenhove rijden, komen dagelijks toeterend langsgereden, waarbij ze zwaaiend het uitzendbureau passeren. Het voelt goed om (uiteraard met velen anderen) deze uitdaging aan te pakken en ervoor te zorgen dat er nieuw bloed de sector ingepompt wordt!

Mocht je dit nu lezen en interesse hebben om chauffeur te worden of wil je juist binnen je bedrijf een ‘’kweekvijver’’ starten waar gemotiveerd personeel zich kan opwerken tot vrachtwagenchauffeur, laat het mij dan weten!

Geschreven door:
Vestigingsmanager Koen van Zeijl

Deel via: