Transportsector groeit ook in 2e kwartaal

De omzet van de transportsector is in het tweede kwartaal van dit jaar met 4,7 procent gegroeid ten opzichte dezelfde periode in 2016. Die groei was er bovendien in alle branches in de transport en logistiek becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De omzet van de expediteurs groeide met ruim 7,5 procent het sterkst. Bij de koeriers, het goederenwegvervoer, de luchtvaart en de binnenvaart steeg de omzet met 5 procent of meer. De laad-, los- en overslagbedrijven waren de enige bedrijven binnen de transportsector die het zonder omzetgroei moesten doen. Deze deelbranche behaalde nagenoeg dezelfde omzet als een jaar geleden.

Vertrouwen groeit

Ondernemers in de transportsector hebben dan ook vertrouwen in de toekomst. Met 7,5 staat het ondernemersvertrouwen ongeveer even hoog als vorig kwartaal. Als de indicator boven de 0 staat, is het vertrouwen positief.

Faillissementen en starters

Het aantal faillissementen in de de transportsector bleef in het tweede kwartaal vrijwel stabiel. 55 bedrijven sloten in april, mei en juni de deuren, iets meer dan in de eerste drie maanden van dit jaar. Het goederenwegvervoer nam 40 procent van die faillissementen voor zijn rekening.Het aantal startende bedrijven in de transportsector lag met 1195 een stuk lager dan in het tweede kwartaal van vorig jaar. Toen was er echter sprake van een enorme piek. In totaal zijn er ruim 40.000 bedrijven actief in de transport. Dat zijn er bijna 5 procent meer dan vorig jaar.

Bron: logistiek.nl

Deel via: