Alain ging zijn jongensdroom achterna: zijn C-rijbewijs halen!

Indeed updates 2023 5

Daar hebben we Alain Cox, onze topper! Vader van 3 dochters en 1 kleinzoon. Na een ruime 25 jaar als een toegewijde hulpverlener in de welzijnszorg, voelde hij dat het tijd werd voor wat anders. Hij pakte de kans met beide handen aan en ging zijn jongensdroom achterna: zijn C-rijbewijs halen! Nadat hij zijn C-rijbewijs had behaald, schreef Alain zich in bij Transport People. Binnen een oogwenk 😉 (één week) was er een passende werkgever voor hem gevonden. Dat heet nou snel schakelen!

Je komt op allerlei havens terecht, razend interessant

Sinds kort werkt deze topper voor H-trans in Spijkenisse. Deze opdrachtgever houdt zich bezig met het bevoorraden van schepen en hun bemanningen. ‘Ik zie onszelf een beetje als een soort Albert Heijn of Gamma, want we vervoeren voedsel en drinken maar ook reserveonderdelen en dergelijke’, vertelt Alain. ‘Je komt als H-trans chauffeur op allerlei verschillende havens terecht, razend interessant. Je komt aan boord van de grootste schepen! Voorheen was ik het vooral gewend om binnen de muren te werken van instellingen’.

Je weet nooit hoe je werkdag eruit gaat zien, dat maakt het leuk!

‘Mijn werkdag begint meestal om 7.15u en dan rijden we naar de klant om de vracht in te laden. Het kan ook wel eens eerder of later zijn dat je moet beginnen. Tijdens het rijden naar je eerste opdracht van die dag, houd je contact met de planners van H-Trans. Zij laten je tijdens de rit weten wat je volgende opdracht is. Dit kan zijn: een boot in de haven van IJmuiden of op de diverse havens in Rotterdam. Maar bijvoorbeeld ook de haven van Zeebrugge, Antwerpen of Gent om er maar een paar op te noemen. Je weet ‘bijna’ nooit hoe je dag er exact uit gaat zien en ook dat vind ik erg leuk! Zo wordt je dag niet snel saai. Je ontmoet mensen uit allerlei culturen en ze zijn vaak erg blij om je te zien want je komt met ‘goodies’, eten, drank, rookwaar en allerlei andere noodzakelijke dingen die je nodig hebt om zo goed mogelijk een lange zeereis door te komen’.

Kortom, hij zit nu goed op zijn plek! ‘Dankzij de hulp van Transport People mag ik nu deel uitmaken van dit leuke bedrijf en heb ik er een gave baan aan overgehouden’, vertelt Alain.

Deel via: