Carrièreswitch; van agent naar chauffeur!

Indeed updates 31

Dit verhaal bewijst dat het nooit te laat is om je dromen waar te maken. Maak kennis met Dennis Oudendijk, een stoere kerel van 51 jaar die de switch maakte van politieagent naar volwaardige vrachtwagenchauffeur. Wat nog cooler is, is dat hij in slechts vijf maanden zowel zijn C- als CE-rijbewijzen heeft behaald! Dennis Oudendijk, nu met trots een vrachtwagenchauffeur, straalt terwijl hij zegt: "Ik heb de computer echt geen dag gemist." Dat zegt toch wel iets over zijn nieuwe carrière, nietwaar?

Opleidingstraject via Transport Masters

Transport People heeft al twee jaar lang een geweldig programma via ons nieuwe bedrijfsonderdeel, Transport Masters, waarmee we kandidaten opleiden tot vrachtwagenchauffeurs. Wat dit programma zo bijzonder maakt, is dat bedrijven de kans krijgen om deze getalenteerde chauffeurs in vaste dienst te nemen. Het beste van alles? Bedrijven hoeven zich geen zorgen te maken over administratieve rompslomp, want Transport Masters regelt het volledige opleidingstraject.

Van het selecteren en begeleiden van opleidingskandidaten tot het regelen van rijlessen en al het papierwerk - Transport Masters staat klaar om alles in goede banen te leiden. Kandidaten zonder groot rijbewijs, beginnen als logistiek medewerker bij een transportbedrijf, waar ze waardevolle ervaring opdoen en het bedrijf van binnen en van buiten leren kennen. Zodra ze hun C-rijbewijs hebben behaald, kunnen ze aan de slag als volwaardige chauffeurs.

Waar het avontuur begon

Dit avontuur begon ook voor Dennis Oudendijk. Na 16 jaar bij de politie besloot hij eindelijk zijn jeugddroom na te jagen en vrachtwagenchauffeur te worden. "In mijn jeugd reed ik ooit met mijn oom in een vrachtwagen naar Italië en tijdens mijn carrière werkte ik bij een DAF-dealer," zegt hij. "Bij de politie was ik rechercheur en dat betekende veel administratief werk, vooral de laatste jaren in deeltijd. Ik wilde iets compleet anders doen, weg van die computer." Dennis heeft zich goed voorbereid op zijn carrièreswitch. Hij keek filmpjes en bezocht het zij-instroomevent van STL in Amsterdam. In april had hij een gesprek bij BosDaalen. In eerste instantie was er geen plek voor hem, maar in juni begon hij toch aan zijn avontuur via Transport Masters.

Van jongensdroom naar werkelijkheid

De opleiding voor zijn C-rijbewijs werd volledig betaald door Transport Masters, en hij volgde de opleiding bij partner Don Opleidingen. De communicatie was top en de rijlessen werden snel ingepland. En raad eens? Hij heeft keihard gewerkt en slaagde voor zijn examens in slechts vijf maanden! Het was een intense rit met enorme veranderingen. Hij dook diep in de theorieboeken en leerde allerlei nieuwe zaken, zelfs het besturen van een vrachtwagen was helemaal nieuw voor hem. Maar hij vond het geweldig om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Een gedurfde stap en geen moment spijt

Nu is Dennis al twee maanden een trotse vrachtwagenchauffeur en de toekomst ziet er veelbelovend uit. "Het werk bevalt me uitstekend, vooral omdat ik fysiek bezig ben. Ik geniet van de vrijheid onderweg en de zelfstandigheid. Het besturen van die grote vrachtwagens geeft me echt een kick, vooral met wat lekkere muziek op de achtergrond."

Zijn werktijden variëren, maar meestal is hij zo'n 10 tot 11 uur per dag op de weg. Zijn salaris varieert natuurlijk met zijn uren. Hij werkt op zaterdag, dus heeft hij op donderdag vrij. Soms komt er een extra ritje bij. Met een nettosalaris van €2.700 in trede D4 verdient hij nu meer dan toen hij bij de politie werkte, vooral omdat hij nu meer uren maakt. Hij komt 's avonds moe maar voldaan thuis. Dit werk is van essentieel belang en betekenisvol! Het is misschien de vraag of het fruittransport met veel korte ritten in de toekomst bij hem past, maar voor nu is het een fantastische leerperiode. Het mooiste van alles is dat hij de moed had om de sprong te wagen en er geen moment spijt van heeft gehad. Zijn computer heeft hij nog geen dag gemist!

 

Deel via: