Dag van de heftruckchauffeur: klaar voor een toffe baan?

heftruckchauffeur

Deze dag kunnen wij niet voorbij laten gaan: de Dag van de Heftruckchauffeur. Een belangrijke functie in de logistiek waar je bijdraagt aan het soepel laten verlopen van het proces in een magazijn of distributiecentra van een bedrijf. Wij leggen je uit wat deze functie zo leuk en uitdagend maakt.

Wat is een logistiek medewerker?

Logistieke medewerkers zijn de helden achter de schermen. Je werkt voornamelijk in een magazijn of distributiecentrum. Het is belangrijk dat alles soepel verloopt, vanaf het moment dat goederen binnenkomen tot het moment dat ze verzonden worden naar klanten.

Een logistiek medewerker zorgt voor het laden en lossen van vrachtwagens, het picken van orders, het verpakken van goederen, met scanners alles registreren en natuurlijk het rijden op heftrucks en het gebruik van steekwagens om zware spullen te verplaatsen in het magazijn. Je bent verantwoordelijk voor deze taken en meer, maar dit kan verschillen per functie. Zo kun je ook de voorraad checken en bekijken of dit goed wordt opgeslagen, dat bestellingen goed binnenkomen en alles verzendklaar wordt gemaakt. Dus, genoeg te doen om het logistieke proces soepel te laten verlopen!

De werkzaamheden van een heftruckchauffeur

Laten we als voorbeeld een dag als heftruckchauffeur uitleggen. Je dag begint met het laden en lossen van goederen van vrachtwagens. Nee geintje, je dag begint natuurlijk met een heerlijk bakje koffie en gezellig kletsen met je collega’s. Vervolgens stap je op je heftruck of reachtruck en manoeuvreer jij je tussen de pallets door en je zorgt ervoor dat alles veilig op zijn plek komt. Je bent ook verantwoordelijk voor het verplaatsen van goederen binnen het magazijn en je haalt de bestellingen op voor verzending. Lading dat binnen is gekomen, dat controleer je ook op kwaliteit. Voordat jij het weet, is het al middagpauze.

Daarnaast moeten we de administratie niet vergeten. Je houdt precies bij wat waar staat opgeslagen, beheert hierbij de voorraad en alle papieren zijn netjes in orde. Denk ook aan, voorraden scannen, pakbonnen en orders ondertekenen. En als allerlaatste, je rijdt de hele dag veel heen en weer op je heftruck en deze moet natuurlijk ook onderhouden worden! Zowel ook je werkplaats.

Al met al een toffe baan! Het werk blijft uitdagend, omdat de werkzaamheden erg verschillend zijn.

Zijn er meerdere voertuigen die je bestuurt?

Ja! Alle voertuigen waarmee je goederen kunt verplaatsen of tillen, daar werk je mee. Als heftruckchauffeur kun je werken met stapelaars, pallettrucks, orderpickers, zijladers, voorladers en reachtrucks.

Certificaten

Vaak is het zo dat voor een bepaald voertuig, zoals bij een reachtruck, je een apart certificaat nodig hebt of moet behalen. Wij hebben bij Transport People vacatures openstaan waarbij je de kans krijgt om jezelf nog volop te ontwikkelen en extra certificaten kan behalen bij een opdrachtgever. Zo zijn er zelfs cursussen en opleidingen te volgen. Er zijn dus genoeg doorgroeimogelijkheden in de logistiek! Houdt er wel rekening mee dat als je als heftruckchauffeur aan de slag wilt gaan, je eerst een certificaat nodig hebt om te starten.

Leuke werkomgeving en onderdeel van een team

Naast de werkzaamheden die je hebt, heb je ook te maken met een leuke werkomgeving en collega’s. Vaak heerst er een prettige werksfeer in een magazijn. Als heftruckchauffeur werk je veel alleen, maar moet er wel gecommuniceerd worden. Je helpt elkaar waar nodig en iedereen weet wat er speelt in het magazijn. Communicatie is key! Zo houd jij af en toe wel van een praatje met je collega’s. Maar als je daar toch niet zo van houdt, dan is de baan ook wel wat voor jou.

Klaar voor uitdaging en een toffe baan?

Ben je nog op zoek naar een baan in de logistiek of als heftruckchauffeur? Dan ben je op het juiste adres. Bekijk hier onze logistieke vacatures. Onze accountmanagers staan voor je klaar om jou te helpen aan een passende baan in de logistiek.

Deel via: