Eric maakt dagelijks ritten naar de grote haven, ‘het mooiste wat er is’.

Indeed updates 2023 41

Eric Smit zijn zoektocht naar een nieuwe baan is een mooi voorbeeld van onze belofte; snel schakelen. ’s Middags om 13.00 uur kwam hij bij ons op intakegesprek en om 16.00 uur diezelfde dag zat hij al aan tafel bij zijn nieuwe werkgever. Inmiddels heeft Eric zijn CE-rijbewijs behaald via ons opleidingstraject en rijdt hij nog elke dag met een glimlach naar zijn favoriete losplek; de haven.

Boten zo groot als een flatgebouw

Vol glorie vertelt Eric over zijn ritten naar verschillende havens in Nederland, maar ook Duitsland of Belgie. De chauffeur vervoert voornamelijk vracht voor de bemanning van schepen en dat maakt het werk voor hem juist zo leuk.  “Mijn werk is gewoon heel divers en dat maakt het leuk. De ene dag rij je voor een leverancier naar Keulen voor de bevoorrading van een cruiseboot en de andere dag kom ik weer in Amsterdam bij een schip zo groot als een gebouw. En ik kom echt naast de schepen, waar andere mensen niet mogen komen of helemaal niet komen.”  Ook de werksfeer vindt hij geweldig. “Iedereen helpt mee met lossen, je doet het echt met z’n alle. Zelfs de kapitein komt nog weleens helpen met een kratje aardappels tillen.”

Een trekker-oplegger is echt serieuze business

Ondanks dat de chauffeur het werk als bakwagenchauffeur ook prima vond, kreeg hij toch het aanbod om zijn CE-rijbewijs te behalen. Deze kans pakte hij met beide handen aan. In samenwerking met Transport People en zijn werkgever behaalde hij zijn rijbewijs met maar 25 rijlessen! Een mooie prestatie, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Aldus Eric: “Ik rijd al bijna 30 jaar mee in het vak en ik ben best wel wat gewend, maar de eerste keer vond ik wel even een dingetje. Het is niet zomaar iets waar je mee rijdt, je moet echt je koppie erbij houden. Gelukkig raak je er steeds meer aan gewend en begin ik het echt leuk te vinden. Het is een kwestie van oefening baart kunst, en ik merk dat mijn ervaring me hierbij goed van pas komt.”

Begeleiding

Vanuit de opleider en Transport People ervaarde de chauffeur de begeleiding als perfect. Hij combineerde zijn opleiding met zijn huidige werk en dat ging prima. “Ze kunnen altijd ingrijpen en ze leggen alles perfect uit met tips en tricks. Ik gaf de dagen door wanneer ik kon en zo werden de rijlessen ook ingepland. Er wordt gewoon met je meegedacht, heel fijn”. Eric gaat vanaf nu vaker rijden met de trekker oplegger, maar zijn leukste ritten blijven voor hem toch wel die naar de haven!

Wil je ook graag je CE-rijbewijs behalen en weet je niet hoe? Wij kunnen je helpen! Lees hier meer over ons opleidingstraject.

Deel via: