Gea’s verhaal: een gezondere levensstijl en werkplezier bij Transport People

Gea Graveland op haar werkplek

Zonder werkplezier kan je ook niet goed functioneren op je werk. Het klinkt altijd heel simpel. Gea Graveland, financieel medewerker bij Transport People, weet dat maar al te goed. Ze ontdekte niet alleen een vertrouwde werkplek, maar maakte ook een indrukwekkende transformatie door naar een gezondere levensstijl. Met inspirerende inzichten en een beetje humor vertelt ze haar verhaal.

Wat bracht je ertoe om bij ons bedrijf te komen werken en wat maakt het werk hier zo speciaal voor jou?

Hiervoor jaren werkzaam geweest in de finance. Ik begon 2 jaar geleden bij Persoon Advies en door een re-integratietraject kwam ik terecht bij Transport People. En dat voelde eigenlijk gelijk als thuiskomen. Ik voelde me gelijk zo welkom. Hierna ben ik het gesprek aangegaan, of ik mijn werk kon blijven voortzetten bij Transport People. Dat was natuurlijk wel even lastig en dubbel, omdat ik eigenlijk bij Persoon Advies begon. Gelukkig is er heel fijn met mij meegedacht en ben hier nog steeds. Het was de beste keus!

Welke aspecten van je werk geven je energie en motivatie? 

Wat het werkt zo leuk maakt is dat we bij Transport People is dat het heel divers is. Kijk finance is finance, maar bij Transport People is het heel divers, omdat we verschillende BV’s hebben. Daarnaast is geen dag hetzelfde doordat we veel AD Hoc werken. De ene keer moet dat geregeld worden en dan komt die collega weer even binnen voor een vraag. Dat maakt het werk leuk en geeft mij energie!

Gea, kun je ons wat meer vertellen over je reis naar een gezondere levensstijl en hoe het is om veel af te vallen?

Ik ben eigenlijk gaan sporten voor mijn mentale gesteldheid. Tijdens mijn burn-out werd het advies gegeven om te gaan bewegen en wandelen. Later begon ik het ook echt leuk te vinden. Heerlijk om even mijn hoofd leeg te maken tijdens het sporten! De weegschaal was alleen nog niet zo blij en daarom ben ik, samen met mijn vriend, mijn voeding aan gaan passen en toen vlogen de kilo’s eraf. Dat is ook wel een beetje mijn geluk. Een partner die 100% achter mij staat om dit te doen en een werkgever is het ook mogelijk maakt. 

Gea's transformatie, 2023 - 2024

 

Op welke manieren heeft Transport People je ondersteund en aangemoedigd tijdens je reis naar een gezondere levensstijl en meer vitaliteit? 

Transport People heeft in de eerste plaats mij in alle mogelijke manieren gesteund in mijn re-integratie na mijn burn-out. Ruimte geven om op te bouwen, maar ook remmen als ik te snel wilde gaan. Naarmate dat ik verder in dit traject kwam, hebben we besloten om mijn werktijden dermate aan te passen, dat ik elke middag, na werktijd naar de sportschool kon gaan. Dit is voor mij goud, want hierdoor is naar de sportschool gaan, onderdeel van mijn dagelijkse routine geworden.

Kun je ons een grappig verhaal vertellen over een keer dat je bijna een 'ongezonde' snack hebt gepakt op het werk?

Dan moet ik gelijk denken aan Oud en Nieuw. Joyce kwam langs met vers gebakken oliebollen en ik heb toen denk wel 4 of 5 verse oliebollen op. En ik vond het heerlijk! Ik vind dat je gewoon moet blijven genieten, maar met mate. Als ik een goed stuk gebak eet op kantoor, sla ik wel mijn andere tussendoortje over. Moet kunnen!

Als je een dag zou kunnen ruilen met een collega, wie zou het dan zijn en waarom?

Ik denk met Mariëlle, dan kan ik eens meemaken hoe zij het een dag volhoudt met mij als directe collega haha! 

Wat zou je tegen andere mensen willen zeggen die ook streven naar een gezondere levensstijl, met name degenen die hun werkplezier willen vergroten?

Kijk niet naar een ander en doe wat voor jou goed voelt! Pak eens een keer die fiets of loop tijdens de pauze een rondje mee. Stel voor jezelf een doel wat haalbaar is, zoals 10.000 stappen per dag of begin desnoods bij 5.000 stappen per dag. Kijk vooral niet naar een ander en begin bij jezelf!  

Deel via: