Hoe blijf je fit achter het stuur als vrachtwagenchauffeur?

Indeed updates 1

Stel je voor: je ziet een vrachtwagenchauffeur op een parkeerplaats staan en push-ups doen tussen de lange ritten door. Voor jou ook een reden om te gaan starten met bewegen! Maar gezond blijven als vrachtwagenchauffeur hoeft niet gelijk te betekenen dat je in actie moet komen. Het draait allemaal om slimme keuzes maken en kleine stappen nemen om ervoor te zorgen dat je fit en energiek blijft tijdens jouw dagen achter het stuur. In dit bericht delen we vijf eenvoudige tips om jouw leven wat gezonder te maken, zonder dat we overdrijven. Tijd om fit kilometers te gaan maken!

Voedzame keuzes onderweg

Als je onderweg bent, lijken fastfood en ongezonde snacks vaak de enige optie te zijn. Toch zijn de gezonde opties makkelijker te vinden dan je denkt. Denk aan vers fruit, noten, yoghurt, of een salade, gewoon bij je plaatselijke benzinestation. Je kunt ook je boterhammen blijven eten, want volkorenbrood zorgt voor een fit en energiek gevoel!

Kom je bij een wegrestaurant of benzinepomp, zoek dan naar de gezondste keuze op het menu. Een kleine verandering kan je verrassen in het behouden van energie tijdens lange ritten. En ja, een cheat-day mag ook. Trakteer jezelf aan het eind van de week op iets lekkers.

Beweging tijdens je pitstop

Beweging is belangrijk voor je welzijn, zelfs als je dagenlang achter het stuur zit. Zie jij jezelf al push-ups doen op een parkeerplaats? Zo makkelijk kan het zijn. Getrainde spieren zorgen voor een hogere verbranding en voor een betere houding. Een goede houding vermindert de spanning op je nek, rug en schouders. Ook helpt het bij vermoeidheid, waardoor je beter alert bent op de weg.  

Dus, neem de tijd om te bewegen al is het maar 15-30 minuten wandelen per dag tijdens jouw pitstop. Strek je spieren en fris jezelf op. Het zal je niet alleen fysiek helpen, maar ook mentaal!

Ontspan

Stress is vaak niet te ontwijken en is onderdeel van het leven op de weg. Het kan je gezondheid aantasten als je het niet aanpakt. Neem de tijd om te ontspannen. Pak een goed boek, luister naar je favoriete muziek onderweg of breng wat tijd door met andere chauffeurs als je even stopt. 

Veel vrachtwagenchauffeurs zien hun baan niet als werk, maar ook als ontspanning. Het is een moment om lekker weg te zijn.

Tijd om te schitteren in onze planga

Wist je dat vrachtwagenruiten geen UV-stralen blokkeren? Het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon, en daar komt onze Transport People planga goed van pas! Vergeet natuurlijk ook niet je zonnebrandcrème, want dat helpt goed tegen huidbeschadiging. Je wilt tenslotte niet eindigen met een verbrande arm terwijl je achter het stuur zit! Onze planga beschermt niet alleen je ogen tegen de felle zon, maar geeft je ook een stijlvolle look terwijl je onderweg bent. Dus, vergeet niet om je planga op te zetten en veilig en cool de weg op te gaan!

Prioriteit: voldoende slaap

De aanbevolen slaaptijd is voor volwassenen tussen de 7-9 uur per nacht. Dit geldt ook voor vrachtwagenchauffeurs!

Zorg er altijd eerst voor dat je op een rustige en veilige parkeerplek staat voordat je ontspant. Maak het zo comfortabel mogelijk voor jezelf. Ontdek wat voor jou werkt om echt te kunnen ontspannen. Misschien helpt het voor jou om je oortjes in te doen, tegen geluid van buitenaf. Het kan zijn dat je veel last hebt van licht in de ochtend of avond in de volle zomer. Gebruik een slaapmasker om in het donker te slapen, vooral als je ’s nachts rijdt. In de zomer zijn er vaak warme dagen. In de hitte is het fijn om een ventilator aan te zetten. Een goede nachtrust is belangrijk en het helpt jou om alert en fris te blijven tijdens je ritten.

Klaar voor een gezondere levensstijl?

Gezond blijven als vrachtwagenchauffeur hoeft niet zwaar te zijn. Het zijn de kleine, consistente keuzes die het verschil maken. Dus onthoud: eet gezond, beweeg wanneer het kan, ontspan, slaap voldoende en bescherm jezelf tegen de zon!

Weten welke tips er nog meer zijn om gezond te blijven? Volg ons op Instagram en Facebook voor meer tips, weetjes en blijf op de hoogte van meer nieuws over Transport People.  

Deel via: