Liever op kantoor dan op de weg? Ontdek onze kantoorfuncties in transport en logistiek

Ontwerp zonder titel 4

Ben je op zoek naar een baan in de transport en logistiek? Dan ben je op de juiste plek! Wij hebben de kantoorbanen die je zeker aanspreken. Lees snel verder en ontdek waarom deze banen zo boeiend zijn en wat je te wachten staat!

 

Waarom een kantoorbaan in de transport en logistiek?

Je denkt vast, waarom zou ik een baan in de transport- en logistieke sector willen? Wij geven je alvast een paar redenen, zodat jij kunt ontdekken waarom deze branche de perfecte plek is om jouw carrière te starten of verder te ontwikkelen.

Transport en logistiek staat nooit stil. Elke dag brengt nieuwe situaties en problemen met zich mee die jij gaat oplossen. Ook zijn er zoveel banen om uit te kiezen. Of je nu goed bent in plannen, onderhandelen, of met klanten omgaan, in deze sector is zeker een kantoorbaan die bij jou past!

Maar wat maakt een kantoorbaan zo leuk? Je werkt nauw samen met andere collega’s en dat maakt het werken een stuk minder saai. Je komt voor nieuwe uitdagingen te staan en investeert in jouw eigen groei en ontwikkeling. Klinkt goed toch!

Wat is transport en logistiek?

Transport en logistiek maken alles wat je koopt en gebruikt mogelijk. Transport gaat over het verplaatsen van spullen, terwijl logistiek betekent dat we ervoor zorgen dat dit soepel en efficiënt gebeurt. Planning is heel belangrijk. Zo is alles op het juiste moment, op de juiste plaats.

Verschillende kantoorfuncties

Wij bieden verschillende kantoorfuncties aan die perfect zijn voor jou. Denk aan transportplanners of een logistiek planner, commercieel medewerker binnendienst, administratief medewerker en nog veel meer. Elk van deze banen speelt een cruciale rol in het soepel laten verlopen van de logistieke processen op de werkvloer.

Om je op weg te helpen, leggen we de rollen nog even voor je uit.

  • Een transportplanner is verantwoordelijk voor het regelen van transport van goederen. Je maakt routes van de transportopdrachten van klanten en deelt deze in op beschikbare vrachtauto’s.
  • Als logistiek planner regel jij dat alle vrachtwagens en goederen zo snel mogelijk van A naar B verplaatst worden. Je houdt je bezig met verschillende taken, van personeel aansturen tot voorraadbeheer en planning.
  • In de functie van commercieel medewerker binnendienst, verkoop je producten en diensten op de verkoop- of salesafdeling van een bedrijf. Klantencontact is heel belangrijk!
  • Als administratief medewerker voer je veel verschillende werkzaamheden uit. Zo beantwoord je telefoontjes, verwerk je de post, handelt e-mails af, houd dossiers bij, plant afspraken in, archiveer je stukken en… ben jij duidelijk een alleskunner!

Doorgroeien en leren

Zoals je al hebt gelezen, is de transport- en logistieke sector steeds in beweging. Dit biedt medewerkers de mogelijkheid te blijven leren, zich te ontwikkelen en hun carrière vooruit te helpen.

Hoe je dat kunt doen? Veel bedrijven investeren in opleidingsprogramma’s voor hun medewerkers. Dit kan verschillen tussen basisopleidingen en gespecialiseerde trainingen. Binnen de sector zijn er vele certificeringen beschikbaar, zoals logistieke managementcertificeringen. Ook zijn er binnen bedrijven vaak kansen voor interne promoties en doorgroeimogelijkheden. Als jij de skills hebt, kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie of krijg je meer verantwoordelijke taken.

Ga jij voor dé kantoorbaan

Klinkt dit als jouw volgende stap? Ben je klaar voor de wereld van transport en logistiek? Ontdek welke kantoorfunctie bij jou past en neem een kijkje op onze vacaturepagina voor kantoorfuncties.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag op weg naar jouw nieuwe kantoorbaan!

Deel via: