Salaris via een uitzendbureau

TPP uitzendkrachten 2 7

Werken als een uitzendkracht is net even anders dan dat je als vaste medewerker bij een bedrijf in dienst bent. Een flexibel contract is qua wet- en regelgeving anders dan een vast contract. Er kunnen veel vragen zijn rondom een uitzendovereenkomst; hoeveel verdient een flexwerker en kan ik met een uitzendovereenkomst een hypotheek aanvragen? In dit artikel vertellen we meer over de CAO beroepsgoederenvervoer, het salaris en uitbetaling bij een flexibel contract.

 

CAO beroepsgoederenvervoer

Als uitzendkracht in de sector transport ontvang je een salaris volgens de CAO beroepsgoederenvervoer. In deze CAO vind je alle afspraken gemaakt door werkgevers- en werknemersorganisaties. Daarnaast hangt het salaris binnen deze CAO af van de schaal. Ben je benieuwd in welke loonschaal jij zit? Vraag het aan je leidinggevende of aan onze salarisadministratie of bekijk de loontabellen hier.

Voor functies binnen de logistieke sector, is geen standaard CAO samengesteld. Hierbij hangt het salaris af van in welke branche/bedrijf jij werkzaam bent. Ook voor vragen over salarissen van logistieke functies, kan je terecht bij onze salarisadministratie.

 

Rechten als uitzendkracht

Naast het salaris volgens een standaard CAO, heeft een uitzendkracht net zoals vaste medewerkers, recht op andere toeslagen. Denk aan toeslagen voor: overwerk, onregelmatig werken, onkosten en eventuele reiskostenvergoeding of nachtritten. Net als ieder ander bouw je als uitzendkracht pensioen en verlof zoals vakantiedagen, kort verzuim en feestdagen op. Tot slot kan je je blijven ontwikkelen in de transport door genoeg opleidingen, trainingen en cursussen te volgen. Ook dit heeft invloed op jouw salaris.

 

Een hypotheek aanvragen, kan dat wel?

Een hypotheek aanvragen als uitzendkracht? Dat is niet onmogelijk! Door een werkgeversverklaring (inclusief intentieverklaring), is het ook voor flexwerkers mogelijk een hypotheek aan te vragen.

Op een werkgeversverklaring staat jouw inkomen van het hele jaar vermeld. Denk aan bruto jaarinkomen, overwerk en onregelmatige uren. Op basis hiervan kan de bank alle hypotheekmogelijkheden bekijken.

 

Van flexibel contract naar vaste dienst

Heb je het erg naar je zin bij je opdrachtgever en zijn zij ook blij met jou? Dan is het ook mogelijk om in vaste dienst treden? Het komt heel vaak voor dat uitzendkrachten in vaste dienst treden bij de opdrachtgever. Bij deze situatie geldt wel: het gebeurt niet zomaar. Daarbij is een gezonde dosis enthousiasme en het laten zien van goede resultaten een handig hulpmiddel.

 

Uitbetaling uitzendkracht

De salarisuitbetaling via een uitzendbureau kan in drie vormen: wekelijks, maandelijks of periodiek. Wekelijkse uitbetaling wordt door veel uitzendbureaus gebruikt. Als uitzendkracht mag je zelf kiezen wat je fijn vindt. Wanneer een opdrachtgever een eigen manier/data van uitbetalen heeft, wordt vaak maandelijkse of periodieke uitbetaling gehanteerd.

Bij Transport People betalen wij de salarissen op verschillende data uit. De data hangt af van bij welke opdrachtgever je aan het werk bent. We hebben deze data gebundeld in een uitbetaalkalender. Zo houden we het voor jou overzichtelijk. Je kan als uitzendkracht bij ons precies zien wanneer jij je salaris gestort krijgt. Handig toch?

Bekijk hier de uitbetaalkalender van 2023.

Deel via: