Van afstudeerstage naar vaste baan: Tess haar persoonlijke reis bij Transport People.

INDEED UPDATES

Tess: “Voor mij begon het avontuur bij Transport People dankzij een aanbeveling van een goede vriend, Brent (accountmanager). Wat begon als een zoektocht naar een afstudeerstage, leidde uiteindelijk tot een loopbaan bij dit dynamische bedrijf. In dit artikel neem ik je mee op mijn reis van stagiaire tot accountmanager bij Transport People, waar ik mijn passie voor het organiseren, regelen en werken met mensen heb gevonden.”

 

Een nieuwe uitdaging.

Als student Facility Management was ik op zoek naar een geschikte afstudeerstage en dat is waar Brent in beeld kwam. Tijdens een gesprek met hem stelde hij voor om bij Transport People af te studeren, een suggestie die mijn nieuwsgierigheid wekte. Na een introductie door Brent, ontmoette ik Dennis (directeur) en een week later zat ik al in mijn eerste sollicitatiegesprek.

 

Van afstudeerstage naar vaste baan.

In februari begon ik vol enthousiasme aan mijn afstudeerstage voor de opleiding Facility Management. Mijn stageopdracht was gerelateerd aan facility management en dat verschilt enigszins van wat ik nu doe. Mijn opleiding was breed en ik had nog niet precies helder wat ik wilde bereiken. Het was tijdens een bedrijfsuitje in maart dat er ‘subtiel’ werd gepeild of ik interesse had om na mijn stage te blijven, maar dan in de functie van accountmanager. Ik kreeg zelfs een bierviltje waarop ik mijn interesse kon uiten door mijn handtekening te zetten, haha.

Hoewel ik niet precies wist wat ik wilde, ontdekte ik wel dat ik het leuk vond om van alles te organiseren en regelen. Daarnaast vond ik het werken met mensen ook heel leuk. Als stagiair kreeg ik namelijk al een voorproefje van het werk van een accountmanager door elke vrijdag op de vestiging in Maasdijk mee te werken en het sprak me enorm aan. Nadat ik dit voor mezelf helder had, was het tijd voor een serieuzer gesprek om wat dieper op de functie in te gaan en tekende ik uiteindelijk het contract.

 

Waarom Transport People

Wat mij aantrok om bij Transport People te blijven, waren niet alleen de leuke collega's en de goede sfeer, maar ook het feit dat de functie voldeed aan de aspecten die ik leuk vond: het regelen van zaken en contact met klanten en kandidaten. Elke dag is anders en dat is precies wat ik zocht in een baan. Bovendien kreeg ik de kans om me bezig te houden met marketing en verzuim, wat ik beide ook erg leuk vind. Én last but not least: ik kreeg voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Al met al kon ik dus alleen nog maar ‘ja’ zeggen, behalve dan dat ik nog eerst heel graag wilde reizen. Ook die kans kreeg ik. Ze waren erg flexibel en ik mocht zo lang wegblijven als ik wilde als ik maar weer terug zou komen.

 

Mijn Succesvolle Groei bij Transport People

Inmiddels ben ik zo ongeveer vijf maanden fulltime in dienst, ben ik bezig met mijn SEU-diploma en heb ik een vast contract. Ik heb het erg naar mijn zin en zou andere vooral aanraden om hier stage te lopen en als het mogelijk is ook te blijven! Je houdt er in ieder geval veel leuke collega’s aan over.  

Deel via: