Wat verdient een logistiek medewerker?

loon logistiek medewerker

De sector logistiek is één van de topsectoren waar Nederland wereldwijd in uitblinkt. Met ruim 50 duizend logistieke bedrijven, is deze sector van groot belang voor de Nederlandse economie. Functies als logistieke medewerkers, orderpickers en heftruckchauffeurs zijn daarom hard nodig om de boel draaiende te houden. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over logistieke functies, doorgroeimogelijkheden en salarissen.

Talloze verschillende functies in de logistiek

Binnen de logistiek zijn er behoorlijk wat verschillende functies. Deze functies bevinden zich zowel binnen als buiten en uiteindelijk heeft iedere medewerker hetzelfde doel. Het vervoeren en het uiteindelijk verkopen van goederen. Logistiek gaat hand in hand met transport, want zonder transport vindt er geen logistiek plaats. Nu vraag je je misschien af: welke functies zijn er dan allemaal? Wij lichten een aantal functies voor je toe en dat lees je hieronder.

Logistiek medewerker

Een logistiek medewerker is een zeer veelzijdige functie. Elke dag is anders en dat maakt het werk net even anders dan de andere functies in de logistiek. Denk aan het verpakken van producten, laden en lossen van vrachtwagens of administratie verwerken. Logistieke medewerkers werken vanuit het magazijn of distributiecentrums en hebben een uitvoerende functie. Bekijk alle logistiek medeweker vacatures

Orderpicker

Als orderpicker ben jij verantwoordelijk voor het verwerken van bestellingen. Zodra de producten binnenkomen, scan jij deze met het apparaat en de locatie die daarbij hoort. Jij verzamelt de producten en zorgt dat de bestelling compleet is. Vervolgens pakt jouw collega de bestellingen in. Bekijk alle orderpicker vacatures.

Logistiek planner

Dagelijks maak jij de planning van transport voor uitgaande goederen. Daarnaast ben jij als logistiek planner het aanspreekpunt voor klanten en transporteurs. Wanneer alle vrachten op tijd weg gaan en op de juiste plek aankomen, ga jij met een gerust hart naar huis. Bekijk alle logistiek planner vacatures.

Heftruckchauffeur

Jij bent de bestuurder van een heftruck. Met de heftruck vervoer jij alle goederen (vaak op pallets) van A naar B. Natuurlijk controleer jij ook de ladingen op kwaliteit en juistheid. En aan het eind van de dag check jij altijd even of de werkplaats helemaal schoon is. Bekijk alle heftruckchauffeur vacatures.

Machine operator

Een operator van machines kan diverse soorten machines besturen. Naast het juist instellen van de machines, houd jij je ook bezig met het aansturen van medewerkers rondom de machines. Kortom, jij bent een onmisbare schakel in het logistieke proces. Bekijk alle machine operator vacatures.

Wil je weten bij wat voor bedrijven jij aan de slag kan gaan? Check hier de vacatures!

Salarissen logistieke functies

Nu je iets meer op de hoogte bent van een aantal verschillende functies, ben je misschien ook wel benieuwd naar het salaris wat daarbij hoort. De sectoren transport en logistiek hebben een sector-CAO en ook een aantal bedrijfs-cao’s. De maandlonen van de functies zijn (let op dit is een indicatie):

  • Het salaris van een logistiek medewerker ligt tussen de 1.700 en 2.500 euro bruto per maand.
  • Het salaris van een orderpicker ligt tussen de 1.600 en 2.300 euro bruto per maand.
  • Het salaris van een logistiek planner ligt tussen de 2.300 en 3.200 euro bruto per maand.
  • Het salaris van een  heftruckchauffeur ligt tussen de 1.800 en 2.600 euro bruto per maand.
  • Het salaris van een machine operator ligt tussen de 2.000 en 2.800 euro bruto per maand.

Benieuwd naar welke functies er nog meer zijn in de logistiek? Klik hier voor alle functies en vacatures.

Opleidingen en doorgroeimogelijkheden in de logistieke sector

Om als logistiek medewerker aan de slag te gaan, kan je een mbo-opleiding niveau 2 doen. Je begint dan met een BBL opleiding of BOL opleiding. Tijdens een BBL opleiding ga jij werken en leren tegelijk. Bij een BOL opleiding ga jij elke dag naar school, maar loop ook een periode stage. Natuurlijk zijn er ook opleidingen voor logistieke functies op mbo niveau 3 en 4. Meerdere bedrijven vinden het geen probleem als je geen ervaring hebt op het gebied van logistiek. Daarnaast wordt er niet zwaar aan een afgeronde opleiding getild. Voor meer informatie over werken in logistiek zonder diploma kan je hier meer informatie vinden.

Als logistiek medewerker begin je altijd met een uitvoerende functie. Heb je al ervaring en wil je graag doorgroeien? Dat kan zeker binnen de sector logistiek! Je kan allereerst doorgroeien naar logistiek teamleider en uiteindelijk tot logistiek supervisor.

Heb jij nog een aantal vragen over een logistieke functie? Onze accountmanagers helpen jou met alle liefde deze te beantwoorden.

Deel via: