Wat verdient een vrachtwagenchauffeur?

Salaris vrachtwagenchauffeur

Wat zijn de huidige salarissen van vrachtwagenchauffeurs?

Salarissen voor vrachtwagenchauffeurs worden vastgesteld in de CAO Beroepsgoederenvervoer. Deze naam betekent letterlijk ‘iemand die voor zijn beroep goederen vervoert’, onder andere vrachtwagentransporteurs dus! In een CAO vind je precies welke afspraken er in de sector zijn op het gebied van loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen. Zo is dus ook vastgesteld hoe hoog het salaris van een vrachtwagenchauffeur moet zijn en wanneer dit uitbetaald wordt.

Per 1 januari 2024 zijn de functieloonschalen binnen de CAO Beroepsgoederenvervoer gewijzigd met een positieve uitkomst! De loonschalen zijn nu met 7,5% gestegen! 

Het salaris van een vrachtwagenchauffeur wordt meestal per week, per vier weken of per maand uitbetaald. Deze afspraken maak jij met de werkgever waarvoor je aan de slag gaat.


Hoe zorg je als vrachtwagenchauffeur voor een hoger salaris?

Ondanks het salaris van een vrachtwagenchauffeur is vastgelegd in een CAO is het wel mogelijk om dit maansalaris op te krikken door bonussen. Werk je in het weekend of rijd je ’s nachts? Dan ontvang je hiervoor toeslag. Ook krijg je extra geld als je ritten rijdt waarmee je meerdere dagen van huis bent, in het buitenland werkt of extra overuren maakt. In deze gevallen krijg je soms wel 130% of 150% van jouw standaard salaris uitgekeerd!

Met deze opties kan je snel zorgen voor een hoger salaris, maar natuurlijk zijn er meer factoren waarmee het loon omhoog gaat. Zo kan je stappen maken door de jaren ervaring die je hebt als vrachtwagenchauffeur en door extra certificaten te behalen, zodat je in een grotere wagen kan rijden of speciale producten mag vervoeren.


Kan ik mijn salaris als vrachtwagenchauffeur vergelijken?

Veel vrachtwagenchauffeurs weten niet of zij het juiste salaris verdienen. Dit is jammer en onnodig. Ben jij benieuwd of je op dit moment het juiste netto- en brutoloon ontvangt en wil je jouw huidige salaris vergelijken met het salaris van een vrachtwagenchauffeur bij Transport People? Bekijk dan onze salarischecker! Vul het formulier in en voorkom dat je onnodig salaris laat liggen!


Wat zijn salarisschalen binnen de sector Transport en Logistiek?

Binnen de sector Transport en Logistiek bestaan er veel verschillende functies en daardoor ook ruime doorgroeimogelijkheden. Alleen als vrachtwagenchauffeur kan je jezelf al onderscheiden als trailerchauffeur, internationaal chauffeur, bakwagenchauffeur of nachtchauffeur. En daar blijft het niet bij. Je kan ook aan de slag als bijrijder, transportplanner, logistiek medewerker, shovelmachinist of terminaltrekker chauffeur en zelfs dan hebben we nog niet alle functies benoemd.  Bij verschillende functies horen uiteraard ook verschillende salarisschalen. Binnen Transport spreek je over de salarisschalen A, B, C, D en E en per schaal bestaan er ook verschillende treden. De hoogte van deze schalen en treden is vastgesteld in de TLN CAO Beroepsgoederenvervoer. Weet je nu niet precies of dit salaris overeen komt met jouw huidige loon of wil je weten hoe hoog het netto salaris voor jou als vrachtwagenchauffeur is? Ook dan kan je onze salarischecker raadplegen.

 

Gratis doorgroeien via Transport Masters!

Enthousiast geworden over het chauffeursvak of wil je graag doorgroeien om zo een loonsverhoging te realiseren? Dan hebben wij voor jou de oplossing! Samen met DON Opleidingen zijn we namelijk een nieuw initiatief gestart: Transport Masters.

Dit initiatief biedt jou de mogelijkheid om geheel kosteloos een opleiding tot vrachtwagenchauffeur te volgen met 100% baangarantie bij een bedrijf dat bij jou past. Ben je al in het bezit van een C-rijbewijs en wil je graag doorgroeien? Ook dan ben je bij Transport Masters aan het juiste adres!

Heb je interesse of wil je meer informatie over het behalen van een vrachtwagenrijbewijs? Meld je aan via onderstaande button en wij bellen jou op werkdagen binnen 24 uur op om je meer informatie te geven.

Lees verder

 

Deel via: