Werken zonder opleiding? Bekijk de leukste banen

Werken zonder opleiding

Misschien herken je het wel. Je ziet een superleuke vacature die perfect bij jou past. Je bekijkt de vacature en er wordt gevraagd om een diploma. Jammer genoeg heb jij geen afgeronde diploma voor dit vakgebied, om wat voor reden dan ook. Dit is een probleem waar veel mensen regelmatig tegenaan lopen. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om te werken zonder dat je een diploma op zak hebt, want met een gezonde dosis aan doorzettingsvermogen en enthousiasme kan ook jij aan de slag. Een afgeronde opleiding is dan van ondergeschikt belang. Er zijn genoeg werkgevers die doorzettingsvermogen en enthousiasme belangrijker vinden dan alleen een afgeronde opleiding.

Kan je echt werken zonder een diploma?

Ja, dat kan écht. Het is voor sommige banen helemaal niet nodig om een opleiding te volgen. Ervaring opdoen op de werkvloer, is in dit geval van groter belang. Afronding van het basisonderwijs, vmbo of havo is voor veel werkgevers in de transport en logistiek voldoende om bij hen aan de slag te gaan. Daarbij is een gezonde dosis motivatie ook niet geheel onbelangrijk. Voor welke vakgebieden en functies heb je dan geen opleiding nodig? Wij geven een aantal voorbeelden van functies in de sectoren transport en logistiek, waarbij geen diploma nodig is.

 • Bijrijder
  Als bijrijder ben jij de persoon die naast de chauffeur van een vrachtwagen meerijd Jouw taak is het netjes afleveren van de goederen die worden vervoert.
 • Orderpicker
  Jij verzamelt alle producten bij elkaar voor bestellingen en zorgt dat alle in orde is om te verzenden naar de klant. Vaak werk je in een distributiecentrum of magazijn.
 • Belader
  Dagelijks draag jij als belader bij aan een schonere wereld. Jij Wanneer één van jouw collega’s het vuilnis ophaalt, ben jij verantwoordelijk voor het besturen van de auto. In veel vacatures wordt er ook gevraagd naar een combinatiefunctie van belader/chauffeur.
 • Heftruck/ reachtruck chauffeur
  Als heftruckchauffeur verplaats je zware ladingen die op pallets of in stellingen staan. Je bent vaak werkzaam in een magazijn of op een bedrijventerrein.
 • Magazijnmedewerker
  Als magazijnmedewerker zijn jouw taken zeer Het magazijn is goed en netjes georganiseerd. Het laden en lossen van goederen houd je bij. Natuurlijk zet jij dit allemaal netjes in het systeem alle en zet jij netjes in het systeem.
 • Logistiek medewerker
  Een logistiek medewerker heeft dezelfde taken als een magazijnmedewerker. Jij hebt een organiserende functie in het magazijn.

Eerst in de horeca gewerkt? Ook dan kan je gewoon aan de slag in de logistiek!

Je bent een echte aanpakker en werkt in de horeca, supermarkt of misschien wel in de agrarische sector. Ook met deze achtergrond kan je gewoon aan de slag in de logistiek of transport. Binnen de logistieke sector is altijd vraag naar echte aanpakkers die graag in beweging zijn. Geen dag is bijvoorbeeld hetzelfde in de logistieke sector en je leert dagelijks nieuwe mensen kennen! Nieuwsgierig welke vacatures er allemaal zijn? Bekijk nu

Opleiding voor vrachtwagenchauffeur

Wil je liever aan de slag als vrachtwagenchauffeur? Ook dat is mogelijk bij ons! Met Transport Masters bieden wij jou de unieke mogelijkheid om kosteloos een opleiding tot chauffeur te doen. Als ‘Transport Master’ wordt jij opgeleid om aan de slag te gaan voor een bedrijf met 100% baangarantie. Wij gaan samen met jou op zoek naar een werkgever die perfect bij jou past! Klinkt dit allemaal goed in de oren? En wil jij graag een echte ‘Transport Master’ worden? Neem dan een kijkje op de site

Deel via: