Zo kom je met jouw truck de zomer door

Indeed updates 2023 7

De zomer komt er snel aan, de dagen worden langer en het is weer tijd om de airco aan te zetten. Hoogtijd dus om jouw truck zomer klaar te maken!

Hoogtijd om de airco te controleren

In de zomer kan de temperatuur ontzettend oplopen. Wat voor problemen kan zorgen als je de truck niet van te voren controleert. Vele chauffeurs rijden veel liever in de koele lucht dan heel warm. Het wordt snel vermoeiend en dat is best gevaarlijk. Hoogtijd dus om je airconditioning te controleren, vullen of te repareren.

Naast het rijden met de airco aan is het ook lekker om in de pauzes de airco aan te hebben staan. Maar let wel op! Vele airco’s werken alleen als je de motor aan hebt staan van je truck, wat meer brandstof verbruikt, je sneller moet tanken en je accu sneller leeg raakt. Niet heel zuinig dus. Maar we geven je een handige tip mee. Naast je standaard airco zijn er ook standairco’s. Deze kan aanstaan zonder dat je motor aan hoeft en schakelt deze automatisch uit wanneer de accu bijna leeg is, handig toch?

Buiten het bouwjaar van jouw truck, raden wij ook aan je radiator te reinigen, de riemen en ventilatoren te controleren. Ook fijn als deze goed werken!

 

Zorg dat de banden op de juiste spanning zijn

Het warme weer zorgt niet alleen voor problemen bij de chauffeur maar ook voor je banden. Wist je dat de bandendruk hoger is in de zomer? Ja zeker! Lucht is net een gas en dat zet uit bij een hogere temperatuur. Bij elke toename van 10 graden Celsius, neemt de bandenspanning toe met 0,1 bar.

Wanneer moet je dan het beste de bandendruk controleren?
Het is verstandig je bandenspanning te checken als het buiten niet super warm is of je banden loeiheet zijn. Check vooral je bandenspanning als je net vertrokken bent, dat werkt het beste.

 

Verkoeling

Heerlijk dat warme zonnetje maar daar hoort ook een goede verkoeling bij: frisdrank! Niets gaat boven een blikje koude frisdrank of een lekker flesje water. Het is verstandig een koelbox mee te nemen in de truck. Je bewaart niet alleen drinken koud maar ook eventueel je lunch. Smaakt toch lekkerder gedurende de dag.

 

Poetsen van de truck

Tijdens de zomer heb je sneller last van een vieze vrachtwagen. Veel vliegen die tegen je voorruit komen of er komt een zandstorm langs. Dat betekent, tijd om te poetsen! Zo oogt het een stuk professioneler en laat je een goede indruk achter. Door het regelmatig bij te houden bescherm je ook de wagen tegen vlekken die hechten aan je lak, glas of metaal.

Niet vergeten ook de binnenkant van je truck schoon te maken! Af en toe knoeien we allemaal wel eens met eten, drinken of nemen we zand mee naar binnen. Op zijn tijd zal de binnenkant ook gaan stinken. Niet heel verfrissend. Maar gelukkig zijn daar ook verfrissende sprays voor te koop.

Zo kom jij goed de zomer door! Poetsen, verkoeling, airco aan en gaan! Enne… niet vergeten je Transport People planga op te zetten. 😉

Deel via: