Inschrijven

Hoe kan ik mij inschrijven bij Transport People?

Je kunt je op vijf manieren inschrijven bij Transport People:

  1. Gericht solliciteren op een vacature.
  2. Een open sollicitatieformulier invullen.
  3. Via een chatbericht op onze Facebook pagina.
  4. Door langs te komen op ons kantoor in Maasdijk.
  5. Of bel naar de vestiging in Maasdijk
Wanneer krijg ik reactie van Transport People na mijn open inschrijving?

Na de inschrijving, sturen wij jou een ontvangstbevestiging per mail. We nemen je sollicitatie dan zorgvuldig in behandeling. Zodra wij een passende functie voor jou vinden, nemen we contact met je op voor een telefonische kennismakingsgesprek en vertellen we precies hoe wij verder te werk gaan.

Ziek melden

Waar moet ik mij ziek melden?

Voor een goed verloop van het verzuimproces en betaling van een eventuele uitkering, dien je voor aanvang van je werkzaamheden je ziek te melden bij de leidinggevende van het bedrijf waar je via Transport People werkt. Ook meld jij je vóór 9.30 uur telefonisch ziek bij Transport People. Meer informatie over de ziek- en verzuimprocedure.

Krijg ik loon doorbetaald als ik ziek ben?

In geval van ziekte is het belangrijk dat je de ziek- en verzuimprocedure opvolgt. Alleen dan is het mogelijk om de betaling van een eventuele ziekte-uitkering goed in gang zetten. De hoogte van deze uitkering hangt af van de fase waarin je een overeenkomst bent aangegaan.

Moet ik mij beter melden?

Jazeker. Neem contact op met je leidinggevende van het bedrijf waar je werkt én met Transport People om te vertellen dat je hersteld bent. Bel even naar je contactpersoon vanuit Transport People of naar het kantoor in Maasdijk.

Rechten

Hoe werkt het fasensysteem?

De NBBU-cao voor uitzendkrachten heeft een fasensysteem dat bestaat uit vier verschillende fasen. Dit systeem is leidend voor de uitzendovereenkomst die wij met je afsluiten. Elke fase geeft aan welke rechten je hebt als medewerker. Hoe langer je voor ons werkt, hoe meer rechten je opbouwt. Klik op de link om meer te lezen over het fasensysteem.

"Ik heb een tijd niet meer gewerkt, loopt de telling binnen het fasensysteem gewoon door?"

Dit is afhankelijk van de periode van de afbreking. Duurde de afbreking 26 weken of langer? Dan begin je weer aan de start van het fasensysteem. Voor medewerkers die in fase 3 zitten, geldt een andere afspraak. Wanneer je drie maanden of langer niet meer hebt gewerkt, val je terug naar het begin van fase 3.

Welke CAO is op mij van toepassing en waar vind ik die?

Als je voor Transport People werkzaam bent, is de NBBU-cao voor uitzendkrachten van toepassing. Deze cao kan je op de website van de NBBU terugvinden.

Wil je continue inzicht in de juiste cao? Download dan gratis de speciale cao-app van de NBBU in de App Store en de Google Play Store.

Ik heb een ‘Arbo-document’ ontvangen, moet ik mij hieraan houden?

Ja, het is belangrijk dat jij je te allen tijde aan de richtlijnen van het Arbo-document houdt. Het document is speciaal gericht op de werksituatie bij jouw opdrachtgever. Veiligheid op de werkvloer vinden wij erg belangrijk.

Verloning en pensioen

Wanneer krijg ik mijn reserveringen uitbetaald als ik uit dienst ben?

Je ontvangt het bedrag van jouw reserveringen zes weken nadat je bij ons bent gestopt met werken.

Wanneer bouw ik pensioen op?

De pensioenregeling start als je 21 jaar of ouder bent en je minimaal 8 weken voor Transport People werkt.

Krijg ik doorbetaald op feestdagen?

Je bouwt de uren van de feestdagen op over je gewerkte uren. Deze opbouw vind je op de loonstrook onder het kopje “rechten”. We kijken naar de dag waarop de feestdag valt en het gemiddeld aantal uur dat jij de afgelopen 13 weken op deze dag hebt gewerkt. Dit krijg jij doorbetaald. Let wel op! Deze vergoeding geldt tot een maximum van 8 uur per dag. Werk je niet standaard op de dag waarop de feestdag valt? Dan ontvang je geen feestdagvergoeding. Je reservering blijft dan staan tot de volgende feestdag.

Wat is het verschil tussen normale uren en overwerkuren?

Over normale uren bouw je vakantiedagen en vakantiegeld op. Het aantal normale uren zijn de uren die in de CAO van je opdrachtgever staan. Werk je meer dan deze vastgestelde uren? Dan telt dit als overwerken. Hier bouw je geen vakantiedagen en vakantiegeld meer over op.


Bijvoorbeeld: in de cao staat dat 40 uur in de week je normale uren zijn. Werk je meer uren? Boven de 40 uur in de week, ga je over naar 130% overwerk. Je hebt maandag t/m vrijdag 43 uur gewerkt. In dit geval gaan dan 3 uur naar 130% overwerk.

Waar kan ik mijn gewerkte uren vinden?

Alle gewerkte uren staan op je loonstrook. Hier vind je zowel normale uren, overwerkuren als onregelmatige uren.

Ook kan je hier eventuele vergoedingen terugvinden zoals verblijfsonkosten en inhoudingen. Onder het kopje ‘rechten’ vind je alle opgebouwde reserveringen zoals: vakantiedagen, vakantiegeld, kort verzuim, etc.

Wanneer krijg ik mijn salaris betaald?

Via onze uitbetaalkalender kan je precies zien wanneer jij uitbetaald krijgt.

Hoe neem ik vakantiedagen op?

Na overleg en akkoord van jouw leidinggevende op de werkvloer stuur je een verlofverzoek naar uren@transportpeople.nl. Hierin geef je aan welke dagen je vrij wilt en hoeveel vakantie-uren je wilt opnemen. Vervolgens verwerkt onze salarisadministratie jouw verzoek. Dit saldo vind je terug op de loonstrook onder het kopje ‘rechten’.

Wat moet ik doen als ik mijn reserveringen wil laten uitbetalen, bijvoorbeeld tijdens mijn vakantie?

Als je met vakantie gaat, kun je dit melden bij jouw contactpersoon van Transport People. Verder kun je met vragen en verzoeken over reserveringen altijd terecht bij onze salarisadministratie.

Opleiding

Kan ik als uitzendkracht een opleiding volgen?

Transport People heeft een budget voor opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Wil je graag een opleiding volgen of jezelf door middel van een cursus of training verder ontwikkelen? Laat dit dan aan ons weten. Wij vertellen alles over de mogelijkheden. 

Welke opleidingen verzorgt Transport People?

Wij bieden meerdere opleidingsmogelijkheden in de transport en logistiek. Je kan via ons een opleiding volgen om bijvoorbeeld je C of CE rijbewijs te behalen. Liever een logistieke opleiding? Ook een heftruck certificaat halen is bij ons mogelijk! Bekijk de mogelijkheden op de website Transport Masters of informeer even bij jouw contactpersoon vanuit Transport People.

Algemene vragen

Bij wie kan ik terecht met vragen en/of opmerkingen over Arbo-zaken en/of veiligheid op de werkvloer?

Je kan bij jouw leidinggevende op de werkvloer terecht voor vragen. Dit geldt natuurlijk ook voor jouw contactpersoon bij Transport People. Wij blijven graag op de hoogte van jouw ervaringen over Arbo-zaken en veiligheid op de werkplek. 

Wat moet ik doen als het werk ophoudt bij mijn opdrachtgever?

Als het werk ophoudt bij je opdrachtgever dan meld je dit bij de contactpersoon van Transport People. Hij/zij gaat alles doen om nieuw werk voor je te vinden.